Hormoon Formule


De formule voor jouw hormoonbalans

Zou je je graag lekkerder in je vel willen voelen gedurende je cyclus, zonder die vervelende lichamelijke en psychische klachten rond je menstruatie? Wist je al dat je daar zelf invloed op kunt uitoefenen?

Misschien wist je dat nog niet. Of misschien al wel en doe je al je best om bewust met je voeding en leefstijl om te gaan. En vraag je je af of je goed genoeg bezig bent. Hoe en waar je überhaupt moet beginnen. En vooral: hoe houd je het vol? Lijkt soms best lastig.

En dat is ook niet zo gek. Want over de werking van je hormonen weet je eigenlijk niet zoveel. Niet genoeg. En antwoorden liggen vaak niet voor het oprapen. Dus heb je deze klachten al een tijd. En voor de aanpak ervan moet je echt zelf de regie in handen nemen. Je voelt aan alle kanten: dit moet echt anders.

Misschien herken jij jezelf hierin:

 • Je zit niet lekker in je vel in de dagen rond je menstruatie
 • Je hebt dan wisselende stemmingen en voelt je best wel down
 • Rond je menstruatie heb je last van hoofdpijn, buikpijn, rugpijn en/of pijnlijke borsten
 • Je weet dat hiervoor de pil niet de oplossing is
 • Het kost je zoveel energie en gaat geregeld (met een pijnstiller) even liggen
 • Je voelt je in deze periode erg prikkelbaar
 • Je kunt dan last hebben van een opgeblazen gevoel
 • Eigenlijk ben je soms echt niet te genieten en heb je misschien weleens aanvaringen, thuis en op het werk

Wist je dat jouw lichaam jou via deze klachten signalen geeft?

Jouw lichaam laat weten dat ze iets mist qua voeding, qua leefstijl. Of juist dat ze ergens te veel van krijgt of ergens niet goed tegen kan. Deze ‘mismatch’ tussen de gewenste en werkelijke voeding en/of leefstijl kan een hormonale disbalans veroorzaken. Dit kan leiden tot verschillende hormonale klachten, zoals het premenstrueel syndroom, ofwel PMS. Hier kun je iets aan doen!

Want als je begrijpt hoe je hormoonhuishouding werkt, weet je precies hoe je hormonen onder controle kunt krijgen. 

Vrouwen zoals jij proberen alle ballen in de lucht te houden. Door je werk, de zorg voor je kinderen, de huishouding, sociale relaties en alle hectiek hieromheen vergeet je weleens om je rust te nemen. Want het voelt alsof je daar geen tijd voor hebt. 

En ook al denk je gezond te eten, jouw leefstijl heeft dan geen positieve invloed op je hormonen.

Maar je wilt nu eindelijk van je maandelijkse PMS-klachten af. En daar wil je nu echt werk van maken!

Maar hoe?

Wat als je inzicht krijgt in de gebruiksaanwijzing van jouw lichaam?

Met Fermafem’s HormoonFormule krijg je niet alleen algemene handvatten die je kunt omzetten naar jouw situatie, maar zetten we ook stappen op persoonlijk niveau. De HormoonFormule is namelijk gebaseerd op jouw DNA. 

Jouw DNA is de gebruiksaanwijzing van jouw lichaam. Met slechts één test krijg je ontzettend waardevolle inzichten voor nu én de rest van je leven. Sinds je geboorte staat jouw DNA vast, maar je hebt wel invloed op hoe je DNA tot uiting komt.

En door de signalen te herkennen die jouw lichaam je geeft kun je daarop reageren. Daarom is het zo essentieel om de regie in eigen hand te nemen.

Zo kun je vanuit vertrouwen stappen maken en actie nemen die past bij jóuw lichaam, jóuw situatie en jóuw verlangens.

balance, rocks, beach
Mandykijktomhoog

Start met de HormoonFormule en kom van je klachten af!

HormoonFormule = Onderzoeksmodule + Behandelmodule

√ DNA-test (speekseltest)

√ EMB-test (energetische bloedtest, optioneel)

√ Stappenplan als aanvulling op de uitgewerkte uitslag

 Voedingsadvies in haalbare stapjes, afhankelijk van jouw situatie

Stressbeheersingstips

Eventueel voedingssupplementen ter ondersteuning

Antwoord op jouw vragen; we hebben persoonlijk contact (on-/offline)

Jouw doel wordt mijn doel, want dit is maatwerk! 

 

Dit ontdek je in de modules van de HormoonFormule

Ik wil helder krijgen waar het precies misgaat, zodat we het dáár kunnen aanpakken. Vanuit de gedachte dat er geen ‘one-size-fits-all’-aanpak bestaat, is de behandelmodule van de HormoonFormule daarom mede gebaseerd op het DNA-onderzoek uit de onderzoeksmodule. 

Worden jouw klachten bijvoorbeeld veroorzaakt door insulineresistentie? Werkt jouw lever minder goed? Ben jij extra gevoelig voor ontstekingen? Heb je te veel stress? Heb je bepaalde tekorten of intoleranties? En is dit tijdelijk of een aandachtspunt vanuit jouw DNA? Daar gaan we achter komen middels de DNA-test.

DNA-onderzoek

Door middel van speekselafname (dit kun je zelf thuis doen) krijgen we waardevolle informatie over jouw genetische aanleg. In een speciaal ontwikkelde app kun je zelf van alles ontdekken over je DNA. Hiermee kun je maatregelen nemen op het gebied van preventie maar ook leefstijlverbetering.

Daarnaast bevat jouw persoonlijke DNA-profiel meer genetische informatie dan je in de app kunt zien; met name over biochemische processen. Deze complexe informatie is opgedeeld in meerdere onderwerpen, waaronder de ‘boodschapperstofjes’ hormonen en neurotransmitters maar ook detoxificatie (ontgifting). Dit vraagt om professionele duiding door mij als therapeut.

Na de Onderzoeksmodule inclusief  DNA-onderzoek kunnen we gericht aan de slag gaan met het onderliggende probleem aan de hand van 6 stappen uit de behandelmodule. 

Dit is wat in het kort aan bod komt:

‘Jouw Genetisch Kompas’

inclusief DNA-test (speekseltest)

Onderzoeksmodule 1: Wat mag anders?

 • Jouw huidige situatie: klachten, vragen en gelijk al wat tips
 • Jouw stip op de horizon: hier werken we naartoe
 • DNA-test: speekselafname kun je zelf thuis doen

Onderzoeksmodule 2: Jouw persoonlijke kompas

 • Jouw testuitslag is binnen! Deze gaan we bespreken
 • Je krijgt de speciaal ontwikkelde DNA-app (iGene)
 • Jouw persoonlijke kompas: dit geeft houvast voor nu en de rest van je leven

 

‘Jouw Energetisch Kompas’ 

EMB-test (bloedtest)* optioneel

Val jij steeds weer terug in je oude gedrag? Heb jij last van blokkades, belemmerende overtuigingen en/of innerlijke saboteurs?

Dan gaan we samen stap voor stap aan de slag. Wist je dat jouw handelen voor 95%  voortkomt vanuit jouw onderbewustzijn? Juist dáár zitten ook jouw blokkades, belemmerende overtuigingen en innerlijke saboteurs opgeslagen. 

Om anders in het leven te staan, mag je daarom soms meer naar binnen keren in plaats van het alleen te zoeken in externe factoren zoals voeding. Gedurende de volgende modules help ik je daarbij middels energetische therapie volgens de NEI-methode en biotensor, zodat je, zonder diep te hoeven graven, oude emoties kunt loskoppelen waardoor jouw klachten er ook niet meer hoeven te zijn. 

Behandelmodule 3: Mindset, stress & slaap

 • Creëer een positieve mindset
 • Ontdekkingstocht zonder stress
 • Waar ontspan jij van?

Behandelmodule 4: Gezonde voeding erin

 • Wat is gezond voor jóuw lichaam?
 • Krijg steeds gepersonaliseerde recepten met de handige Vytal voedingsapp (incl)
 • Door lekkere, gezonde voeding minder behoefte aan ‘troostvoeding’

Behandelmodule 5: Vulling / vervuiling eruit

 • Je weet wat vervuiling is voor jóuw lichaam en waarom
 • Ontdek hoe je vervuilers kunt vervangen

Behandelmodule 6: Varieer!

 • Ontdek hoe je zelf variatie aanbrengt
 • Ook in drukke tijden kun jij makkelijk variëren 

Behandelmodule 7: En..   actie!

 • Minder vervuiling, meer gevarieerde voeding geeft meer zin om te bewegen
 • Welke sport of soort beweging past bij jou?

Behandelmodule 8: Hormonen verder stabiliseren

 • Inzicht in hormoonverstorende stoffen 
 • Zo vermijd je deze stoffen
 •  

Uiteraard is er ruimte voor jouw vragen. We concentreren ons op de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn

Elk onderwerp in deze modules gaat gepaard met tips & tools. Deze kunnen bestaan uit video’s, handige lijstjes, oefeningen, recepten, een checklist, een planner en naslagwerk

Met deze waardevolle tips en tools kun je nu èn in de toekomst aan de slag! 

* Optioneel: EMB-test (energetische bloedtest)

De EMB-test is een test die niet de huisarts, maar een orthomoleculair of natuurgeneeskundig professional afneemt. Hierbij wordt met een vingerprikje wat bloed afgenomen. Het lab analyseert vervolgens enerzijds het bloed op microscopisch niveau. Anderzijds, vanuit de wetenschap dat alles uit energie bestaat, wordt er geanalyseerd op energetisch niveau. Met deze test kun je inzicht krijgen in verschillende tekorten, verstoringen en belastingen. In het onderzoek wordt zowel met reguliere als complementaire bril naar het bloed en de anamnese gekeken. De EMB-testmethode is niet wetenschappelijk onderzocht en vervangt ook niet het reguliere bloedonderzoek. De uitkomsten van deze onderzoeksmethode hebben echter een meerwaarde doordat in de praktijk bewezen is dat ongeveer 80% van de patiënten verbetering bemerkt.

Herma
5
 
Door de persoonlijke begeleiding van Mandy zit ik weer lekker in mijn vel. Ik ervaar minder stemmingswisselingen, kan beter slapen, voel me veel fitter en ik heb geen last meer van een opgeblazen gevoel. En mijn bloedwaarden die ik jaarlijks via de huisarts laat bepalen waren in korte tijd flink vooruit gegaan. Door de kennis die ik heb opgedaan heb ik houvast gekregen. Ik heb er zelfs plezier in gekregen om mijn lichaam goed te voeden. En dat voelt zó goed!